CENTRUM ŘÍZENÉ REGENERACE s.r.o.

ELIMINACE POTRAVIN

Eliminace potravin – některé  potraviny mohou vyvolávat alergickou reakci a je třeba je ze stravy vyloučit. Při tom je třeba zajistit plnohodnotnost výživy

  • Dnes už se ví, že potraviny mají mnohem více vlastností než jen kalorie, obsah bílkovin, tuků, uhlovodanů a 46 esenciálních živin
  • V jednotlivých potravinách jsou navíc obsaženy ještě další látky (např. fytolátky), které mohou negativně, ale i pozitivně působit na funkce buněk, orgánů či celých systémů organismu (např. na hormonální systém)
  • Problém je, že tyto potraviny u různých jedinců nemusí působit stejně. Např. někteří lidé nemohou jíst mléčné výrobky, zatímco jiným mléčné výrobky nevadí, ale jsou třeba alergičtí na ořechy. Řada lidí o svých alergiích na některé potraviny ani neví
  • Za největší potenciální alergeny se považují především potraviny s obsahem lepku, mléčné výrobky, ořechy, sójové výrobky, kakao, čokoláda, káva, citrusy, brambory, rajčata, vepřové a hovězí maso a ryby. Ale i další potraviny mohou být spouštěčem alergických reakcí
  • Alergie na potraviny často souvisí i s tím, že lidem chybí některé esenciální živiny, že jejich výživa není plnohodnotná. Nemají proto dostatečné množství vitaminů a minerálů, které jsou součástí enzymů, které jsou základem metabolismu
  • Alergie na potraviny nemusí být trvalá. Může se změnit tím, že organismus přijímá všechny esenciální živiny v potřebném množství. Např. dostatečný příjem přírodního vitaminu C snižuje alergické reakce
  • Další důležitou vlastností potravin je tzv. glykemický index. Tento parametr ukazuje, jak konkrétní potravina působí na zvýšení hladiny cukru v organismu. Zvýšená hladina cukru ovlivňuje hladinu hormonu inzulinu a tím i ukládání energie (tuků).  Tuto vlastnost potravin je třeba vzít v úvahu při redukci váhy. Centrum řízené regenerace používá německý Redukční program, který právě omezuje potraviny s vysokým glykemickým indexem, a proto je úspěšný při řešení nadváhy
  • Průmyslově přepracované potraviny, ale zejména v nich obsažené látky jako např. barviva, aromatické látky, zahušťovadla a jiné jsou chemikálie, které také mohou působit negativně na činnost systémů v organismu, jednotlivých orgánů i buněk. Také mohou vyvolávat alergické reakce
  • Eliminace potravin je hojně využívána americkou přírodní medicínou u většiny vážných a chronických zdravotních problémů. Samozřejmě při každé eliminaci některých potravin je potřeba nahradit chybějící živiny tak, aby strava byla i nadále plnohodnotná. Eliminaci potravin v rámci plnohodnotné výživy využívá i Centrum řízené regenerace s.r.o. u všech závažných zdravotních problémů (astma, migréna, reflux jícnu, neuropatie, cukrovka, artritida, chronický únavový syndrom, zánět močových cest, lupénka,  ekzémy, vysoký krevní tlak a další). Všechny naše regenerační programy používají plnohodnotnou výživu jako významnou regenerační metodu. Pokud se v regeneračních programech eliminují některé potraviny, vždy se dbá, aby nechyběla nějaká živina. To je významná výhoda našich regeneračních programů. Eliminaci potravin si lidé nemohou dělat sami, protože k tomu nemají příslušný software a databáze potravin. Jen amatérské vyloučení některých potravin bez náhrady živin může způsobit další závažné zdravotní problémy.

NAŠE METODY

Pro ozdravování užíváme prověřené regenerační metody lékařů přírodní medicíny.

ZAVOLEJTE NÁM nebo POŠLETE SMS!

+420 777 143 283

+420 777 744 247





Jméno

Příjmení

Váš e-mail

Vaše zpráva